fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

Minden testben stílusosan

Szerző: nov 2, 20200 hozzászólás

Képek forrása: Pinterest

Amikor megálmodtam a Kolorfoolt, megfogadtam, hogy figyelni fogok arra, hogy mindenféle testalkattal találjatok magatoknak inspiráló tartalmakat facebook és insta oldalaimon.

Ennek azonban sokszor az az akadálya, hogy szinte alig találni olyan anyagot, ahol nem 180 centis és ötvenkilós hölgyeken mutatnak be egy-egy ruhadarabot. Gyakran még a nagyobb méretre specializálódott gyártók is olyan modelleken mutatják be ruháikat, akik testalkatukkal nem feltétlenül hozzák meg az önbizalmatokat egy vásárláshoz.  Sokszor magam is mondom, hogy bizonyos darabok elsősorban magas, vékony hölgyeken mutatnak úgy, ahogy azt “elvárjuk”. De mi alakítja az elvárásainkat?Helytelen, amikor ez a mondat magyarázat nélkül marad, ugyanis nem takarja a teljes képet. Miért kellene feltétlenül “vékonynak és magasnak” tűnni.

Az öltözködésnek az egyik célja az lenne, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Akkor is, ha törtènetesen nincs meg a 180 cm;) A másik cél pedig az önkifejezés, és ha egy adott ruhadarab közel áll a lelkivilágunkhoz, akkor érdemes megtalálni abból a számunkra is tetsző, és lehetőleg előnyös darabokat.

Valóban jó, ha tudatosan figyelünk az arányokra, de nem lehet elvárás, hogy a modelleken bemutatott formátumban álljon minden rajtunk is. Már csak azért sem, mert biztos vagyok benne, hogy sokszor csak egy beállás erejéig sikerül a kívánt formát tartani… próbáltam, fárasztó dolog a pózolás …. :) 

A stílustanácsadásokon nem csak a színeket és a külső adottságaidat vesszük figyelembe, hanem nagyon fontos szempont vagy Te, hiszen minden belőled, az egyéniségedből indul ki.

Ne zárkózzatok el az újtól és az ismeretlentől. Kísérletezni kell, hogy megtaláljátok a számotokra megfelelő darabokat, természetesen fontos ebben a tudatosság is, amihez nagy segítség testalkatod és színtípusod ismerete.

Ne feledjétek: a stílus nem kilók és centik kérdése!

 

 

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

5 × négy =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF