fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

Nem csak anya, Nő is- Hajni története

Szerző: nov 7, 20190 hozzászólás

 

Tavaly az egyik alkalommal egy vendégem elmesélte nekem, hogy a barátnői teljesen meglepődtek azon, amikor szín-és stílustanácsadásra jelentkezett be hozzám, hiszen stylisthoz menni az ő elképzelésük szerint “elérhetetlen luxusnak” számít, és amúgy is csak valamiféle úri huncutság lehet az egész, egy stylist bohócot csinál az emberekből, valahogy így gondolták. Pedig itt semmi ilyesmiről szó nincs, ez nem egy “átalakítóshow”- csupán külső szakértői szemmel mutatom meg, milyen színeket érdemes viselni és kombinálni, valamint hogyan lehet kihozni a legjobbat önmagatokból, egy-egy jól megválasztott ruhadarabbal. Már akkor megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék bemutatni néhány olyan hölgyet, akik nálam jártak. Milyen élethelyzetben jut eszébe egy nőnek szakemberhez fordulni az öltözködéssel kapcsolatban? Mik a saját felismeréseik mielőtt itt járnak. És mik a tapasztalataik tanácsadást követően? Első vállalkozó szellemű interjúalanyom Hajni volt, aki egy workshopon vett részt nálam nemrégiben. Fogadjátok szeretettel bemutatkozását.

 

“Hajni vagyok, 40 éves, férjemmel és két kicsi gyermekünkkel Solymáron élünk. Most elsősorban anya vagyok, amúgy szoftverfejlesztéssel foglalkozom, illetve férjemnek segítek saját cégünk vezetésében.”

-Hol, mikor hallottál először a színtanácsadásról?

“Sok évvel ezelőtt a neten böngészve akadt meg a szemem egy hirdetésen és nagyon megtetszett a színelmélet. Észrevettem már magamon, hogy bizonyos színekben ragyogóbb az arcom, de a fizikáján nem gondolkodtam túl sokat előtte.”

-Milyen élethelyzetben döntöttél úgy, hogy eljössz szín-és stílustanácsadásra?

“Második gyermekem születése után határoztam el, hogy én bizony elmegyek egy ilyen tanácsadásra. Fontosnak éreztem, hogy a megváltozott testemre is stílusos ruhákat húzhassak, hogy a játszótéren se legyek slampos. A gyerekek előtt 34-36-os méret voltam, nem volt akkora kunszt az öltözködés, nagyjából bármit felvehettem. A élénk színekkel korábban nem voltam annyira jó viszonyban, most viszont sokat segítenek abban, hogy a most éppen nem annyira előnyös testalkatot ellensúlyozzák, kiemeljék, amit kell, elfedjék, ami nem a legtökéletesebb. Remek tippeket adtál ehhez, szabásvonalak, ruhahosszak, de még a karóra méret tekintetében is.”

-Milyen színeket viseltél előszeretettel mielőtt színtudatosan kezdtél-e öltözni? Mi okozott kihívást vásárláskor, öltözködéskor? Hol szeretsz vásárolni?

“Nagy kedvencem volt a fekete és a piros. Ezek éppen a színeim, de elég egysíkúan tudtam csak öltözködni, illetve üzleti megjelenést nem tudtam belőlük kialakítani, abban maradt az Orsay business look kollekciója, ami enyhén szólva sem az én színeimből állt. Most már saját színekből is képes leszek tárgyaláson is megjelenni. A legnagyobb kihívást olyan kérdések jelentették, mint pl. milyen színű ékszer áll jól. Milyen magas derekú nadrágot válasszak? Jól áll-e a garbó, és milyen legyen a felsőm nyakkivágása. Meddig érjen a farmerkabát és milyen színű legyen? Ezekre már tudom a választ, és sokkal tudatosabban vásárolok, sokkal kevesebb lesz a mellényúlás, a szekrényben kallódó felesleges ruhadarab. A fenntarthatóság és most már azt is mondhatom, hogy a választék miatt szeretek turiban vásárolni. A turkáló nem egy nagy ruhamassza már, hiszen elég a megfelelő színű darabokat megnézni. Jól jellemzi a fejlődést, hogy míg korábban a felpróbált 15-20 darabból max 1-2 volt megfelelő, most bevittem a fülkébe 8 darabot, amiből 6-ot meg is vettem. Vásárolok fast fashion darabokat is, de ezt igyekszem a jövőben a lehető leginkább elkerülni. Szeretném magyar tervezők munkáit is megismeri, illetve a bakancslistámon van a szabás-varrás elsajátítása is.”

-Sminkeltél -e színtanácsadás előtt rendszeresen?

“Nem. Nagyon szerettem volna, de ezt végképp nem tudtam magamtól, a netről megtanulni. A technikákat még csak-csak el lehet lesni a YouTube-ról, de a színeket nem tudtam eltalálni. Kislányom születése előtt egy nagy szelektáláson kidobtam az összes sminkes holmimat.”

-Mit adott Neked a tanácsadás, hogyan változott meg az öltözködésed, önmagadra másképp tekintesz -e?

“Nagyon sokat változtam ezen rövid idő alatt is. Vettem néhány kulcsfontosságú ruhadarabot, az ajánlott sminkekből is került a kosaramba néhány dolog. Még nagyon sok minden van a fejemben, de ezt a néhány kisebb változást is sokan észrevették. A férjem is nagyon örül, hogy elmentem a tanácsadásra, látja, hogy javított az önbizalmamon. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy menjen el egy tanácsadásra. Én korábban kicsit felszínes dolognak tartottam, de anyaként megéltem olyan élethelyzetet, amiben a nőiség, a testtudat és az önbizalom bizony komoly csorbát szenvedett. Most, hogy sokkal jobban érzem magam a ruháimban, ezek a csorbult érzések sokat javultak, ami visszahat az élet más területeire, a párkapcsolatra vagy akár a gyerekekhez való türelemre is. Ráadásul egy apró trükkel, ami a tanácsadáson kaptam, miszerint a ruha betűrve, az ingujj pedig feltűrve áll jól, még a vasalandó felület is csökkent. Mindemellett pedig remek énidős program is a tanácsadás, ahol remekül lehet “csajoskodni”. A program után együtt mentünk ebédelni a résztvevőkkel.”

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 − 1 =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF