fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

Hello, Kinga vagyok, tavasz típus

Szerző: jún 11, 20190 hozzászólás

Te már ismered a színtípusodat? Ugye tudod, hogy ez egy nagyon jó kiindulópont a ruhatárad tudatos tervezéséhez?!

Én magam is sejtettem, hogy mi lehetek, legalábbis nagyon jól ráéreztem néhány színemre, de mégsem voltam képes eligazodni a sminkszíneimben, amíg szakszerű segítséget nem kaptam. Hány narancsos rúzs végezte  a kukában, vagy elajándékozva? Egyszerűen nem mertem bevállalni. Pedig ha valaki, akkor a tavasz típus arca pont egy ilyen rúzzsal lesz igazán élettel teli, üde.

 

Amikor végre magam is bejelentkeztem színanalízisre, sokkal többet kaptam, mint amire számítottam. Nagyjából úgy képzeltem el, hogy majd rámtesznek 5-10 színes kendőt, és aztán megmondják, hogy jól áll a kék, felejtsd el a barnát. Nem, ez nem erről szól. Közel száz árnyalatot néztünk végig, és nézünk most végig mindenkivel, aki egyéni tanácsadásra jelentkezik hozzám. Fantasztikus látni, hogy egy jó szín élettel tölti meg az arcot, míg egy előnytelen szín szinte megsemmisít. És hiába tetszik egy szín, ha látod, hogy mennyit vesz el belőled, akkor nem fogsz többé ragaszkodni hozzá.

Milyen szerencse, hogy már az esküvőmre sem vállaltam a piros menyecskeruhát. Egy korallszínű ruhára esett a választás, akkor még csak ösztönösen.

De térjünk vissza az én színtanácsadásomra, ahol én szembesültem a színeimmel. Jó szakemberhez kerültem, aki semmit nem tukmált rám, egyértelműen azt látta, amit én is, a színpalettámmal teljesen elégedett voltam, sőt, sok új árnyalatot hozott az èletembe, de aztán jött a sminkkészletem átnézése…nem mertem vinni a narancsos, meg korallos rúzsaim, mondván, ez túl merész….de kiderült, hogy a legjobb választásaim ők voltak….és itt kellett kilépnem a komfortzónámból, és elkezdeni viselni…megtanulni, elhinni, hogy ezek nekem tényleg jól állnak. Kezemben az “ítélettel” már bátrabban használtam őket, és a tükörképemmel a viszonyom napról napra egyre jobb lett. És ahogy magabiztosan és már tudatosan alkalmaztam a tanácsadáson tanultakat, egyre több elismerő dícséretet kaptam… és kapok a mai napig.

Hello, Kinga vagyok, tavasz típus és rúzsfüggő!

Azt tanultam, hogy a tavasz típus aránylag ritka. Ezt cáfolom. Az első helyezett tél típus után a dobogó második fokán nálam – mini házi statisztikám alapján – a tavaszok állnak, s csak őket követik a nyarak, leghátul pedig a valóban ritka és különleges ősz típus végez.

 

A tavasz egy ezerarcú típus, lehet szőke, vörös, világosbarna. Lehet világosabb – érzékeny – bőrű, de lehet jól barnuló is. Lehet szeplős, nekem is ez az egyik “védjegyem” . Szeme lehet kék, zöld, méz, barna is. Ami biztos, hogy a meleg, élénk és viszonylag világos színek mutatnak elsősorban jól rajtuk. És bár a neten számtalan tavaszoknak összeállított színskála terjeng, óvatosságra intek mindenkit. A leggyakoribb hiba, hogy a szürke, vagy a lila színt teszik a tavaszok palettájára.

A jó hírem az, hogy egy-egy színtípus színei nagyon jól kombinálhatóak egymással, erre is mindig mutatok példákat. A tavaszok esetében jól működhet akár a colorblocking is, és a kontrasztos minták viselése is.

Én szerencsés vagyok, mert szeretem a színtípusom színeit, és szerencsére hajfestéskor magamtól is hozzám illő árnyalatot választottam. Tavaszként bátran lehet akár karamell vagy mézszőke a hajam, egy a fontos, hogy nem tesz jót sem a hamvasság, sem pedig a sötétség az összhatásnak. Amiről mindig is álmodoztam, az egy igazi, eredeti, répavörös hajszín. Mivel a természet nem adta meg nekem, erről inkább lemondok, mert nincs annál rosszabb, mint egy természetellenesre sikeredett hajfestés.

És hogy mik az én kedvenceim a tavaszok palettájáról? Ha követsz Instagramon vagy Facebookon, akkor nem árulok el nagy titkot a Top5-tel:  korall, narancs, türkiz, tengerészkék és a krémfehér. Idén pedig igazán szerencsés lehetek az év színével, a Living Coral-al! 

Ha már beleástad magadat a témába, de még többet szeretnél megtudni magadról, itt az idő, hogy találkozzunk :) Lehet, hogy Te leszel a következő tavaszom?0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

2 × öt =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF