fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

Ha én tél lehetnék! – avagy jöhetnek a legélénkebb színek..

Szerző: júl 2, 20190 hozzászólás

Ha valamivel, akkor saját színtípusommal tökéletesen elégedett vagyok, de azért eljátszottam a gondolattal, ha más bőrébe bújhatnék, mi lenne az! Természetesen csakis a másik élénk típusra esne a választás, abból is a legélénkebbre, mondjuk egy tél-tavasszal kiegyeznék:) Tavaszságom hivatalossá válásakor néhány dolgot esett nehezemre elengedni- a királykéket, az optikai fehéret és az ezüstöt, illetve fehéraranyat. Utóbbi kettőt nem is száműztem teljesen…Viszonylag gyakran találkozom ezzel a típussal tanácsadásaimon, de családomban is akadnak páran, anyukámnak is teljesen mások a színei, mint nekem, kislányom pedig egyenesen az “oka” annak, hogy végül tényleg 100%-ban hinni kezdtem ebben az évszakelméletesdiben:) Még csak hat múlt, elvileg azért pár évet még várni kell, hogy véglegeset mondjak, de erősen sejtem, hogy sötét tél marad. Mert ha már itt tartunk, extrém esetektől eltekintve színtípusunk serdülőkor eleje táján már biztosan kialakul- nem változik életünk során. Szóval szenzációsan áll neki a sötétkék, még a fekete is, a tűzpiros vagy egy királykék, a fukszia, és a fenyőzöld is. De amikor babarózsaszín felsőket választ abban szinte eltűnik, nem érvényesül, – persze nekem bármiben is gyönyörű de azért vak sem vagyok . Szerencse, hogy ezeket gyorsan kinövi:) A hugi pedig pont ezekben a világosabb darabokban lesz a legragyogóbb.

A teleknek csodás élénk, hideg színeik vannak. Kontrasztos arc, ragyogó élénkség jellemzi, és altípustól függően bőre lehet porcelános, de kreol is. Hajszínük sötétszőkétől a legmélyebb barnákig is terjedhet. Hófehérke és Pocahontas.

Képek forrása: Pinterest

Mindenképpen jó dolguk van a teleknek. Minden “kötelező” , azaz a divat megmondói által előirt “musthave” működik nekik: legyen az a tűzpiros rúzs, a kis fekete, vagy egy fehér blúz, vagy póló, természetesen optikai fehérben. Télen szemrebbenés nélkül fekete csizmát húzhatnak, és bár a színek pártján állok, azért nekik a fekete kabát, fekete szempillaspirál vagy fekete szemhéjtus is megengedett. Abszolút.

Idén a trendszínekkel kissé megfeledkeztek a telekről de azért csurran-cseppen nekik is, például a Princess Blue vagy a Pink Peacock. Ők ketten akár együtt:) A tavalyi ultraibolya azért úgy látom nem tűnt el nyomtalanul a boltok polcairól még:)

Minden télnek előnyős a csillogás, ragyogás, az éles kontrasztok, a color blocking, azaz a színre-színt mòdszer: két, de legfeljebb három élénk szín merész kombinálása szettünkben, ezúttal nem mintákban, lehetőleg nagy felületen.

A hajfestéssel teleken látom a leggyakoribb hibát: világosítani, szőkíteni kimondottan ellenjavallott, a rezes vörös árnyalatok is kerülendők. Itt jön be a divat faktor: sajnos mindig vannak, voltak és lesznek olyan trendek, amiket nem kellene feltétel nélkül követni. Sokkal szebb a natúr barna frizura egy ragyogó tél hölgyön, mondjuk egy királykék ruhával.

Sok tél típusú hölgy hitte már azt is, hogy ősz típus lehet. A barna haj és szemszín, vagy a kreol bőr nem egyenlő az ősz típussal. Sokkal kevesebben bizonyulnak a kendőteszten ősznek, mint hinnétek. És ha valaki tél típus, kimondottan nagy hiba, ha bronzosítót használ arcpír helyett, vagy valami terrakotta, netán nude rúzzsal nyomja el valódi színeit. Ugyanitt, a sok aranyló szemhéjpaletta, amiket tanácsadáson mutattok, érintetlen állapotban- bizony, ezek is annak a tévhitnek köszönhetően kerülnek értékesítésre, hogy ezek minden barna szemű hölgynek jól állnak. Na igen. El kell adni. Legyetek kritikusak;)

Mivel itt tombol a nyári szünet, és a tervezett tél-modellemmel nem sikerült összehozni a találkát és a fotózást, most egy névsorral búcsúzom írásom végén, mert bár hosszasan ecsetelhetném még, milyen is egy igazi tél-hölgy, de beszéljenek most a nevek: Katy Perry, Salma Hayek, Monica Bellucci, Audrey Tautou…a teljesség igénye nélkül….

Aki pedig kíváncsi, sok szeretettel várom, gyorsan elrepül a nyár és újra teljes kapacitással tudok mindenkit fogadni, sok sok színnel, motivációval és tippel, hogy magabiztosan lépjetek ki minden nap az utcára!

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 + nyolc =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF