fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

Az idő vasfoga

Szerző: febr 17, 20200 hozzászólás

Hogy állsz az idő múlásával?

 

Ahogy a gyerekeim tortàján egyre több a gyertya, a két szememmel látom, hogy rohan az idő. Most hétvégén épp 7 év elsuhanására emlékeztünk. 7 éve a harmincas éveim elején lettem anya, most pedig a negyvenet súrolom, immáron három gyerek anyukájaként, megsokszorozódott energiával, valamivel több szarkalábbal szemeim körül, s ha a festék alá látnék, néhány őszülő hajszállal…

Manapság rengeteg lehetőség van az öregedés lassítására, mondhatni, hogy “kortalannà” váljunk. A legnyilvánvalóbb és egyben legegyszerűbb dologtól- a hajfestéstől kezdve, csodakrémek (?) hadán át, kozmetikai és plasztikai beavatkozásokon keresztül véget nem ér a lehetőségek sora.

De vajon hol van a határ? Jó-e az, hogy manapság egyen-arcú és egyen-testű lányok képébe botlunk úton-útfélen. Kell-e a negyvenes-ötvenes nőknek tiniket megszégyenítően kisimultnak lennie? Fel kell -e ülni erre a járatra, vagy ha igen, tudunk -e kiszállni?

Félreértés ne essék, nekem is célom a fiatalság megőrzése, amit a saját esetemben úgy definiálok, hogy megteszem magamért, amit meg tudok- egészséges táplálkozás, néha pihenés (három gyerek mellett, haha), smink, bőrápolás, frizura, igen, a hajfestés is ide tartozik. Testmozgás, na és persze jó színek, na meg sok nevetés- engem nem zavar, ha attól jön a ránc.

Ahogy az sem zavar, ha valaki ennél többet is bevállal, egyszerűen csak kíváncsi vagyok, miért lett “ciki” a természetet nem megerőszakolva, korunkat az arcunkon is vállalva haladni előre az időben? Magunkért tesszük, vagy elvárásoknak próbálunk megfelelni?

Bárhogy is legyen, azt javaslom, mielőtt felülsz erre a járatra, kérdezd meg önmagadat- kiért teszed ezt? Mi vele a célod? Megoldja -e a problémáidat? Boldogabb leszel -e az elért eredménnyel? Öt év múlva is megismételnéd -e? Mert az esetek többségében az igazi probléma nem a mimikai ráncokban keresendő, a fiatalsàg és a lendület belülről fakad. És egy bizonyos kor felett már kellemetlenül is sülhet el egy túlzottan fiatalosra sikeredett arc, ami nem követte a test korosodását- így aztán tényleg igaz a mondás: a csúcson kell abbahagyni.

Szóval én szóltam, szerintem a  természetesnél nincs szebb, és élhetőbb!

 

Képek forrása: Pinterest

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenkettő − 5 =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF