fbpx
+36 30 383 1600 kinga@kolorfool.hu

A negyedik évszak- Itt van az Ősz

Szerző: szept 27, 20190 hozzászólás

Képek forrása: Pinterest

 

A hosszú nyár után eljött az Őszök ideje. Ami azt illeti igazán jó dolga van most ennek a típusnak, minden üzletben az ősz színei dominálnak hetek óta- s így van ez szinte minden ősszel. És hogy mi ezzel az egyetlen probléma? Azt hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy hazánkban az ősz típus előfordulási aránya igen alacsony, tehát kevés embernek lesz előnyös az őszi-téli kínálat zöme. 

A színtanácsadások egyik nagy kérdése nálam is igy hangzik: “vajon mi a tipped, melyik típus vagy?”  valamint “mely színvilág áll legközelebb hozzád?” és bizony szinte kivétel nélkül mindenkinek az ujja az őszi színskáláimat kezdi pásztázni. 

Rám is minden sminkes kapásból azt mondta régen,  hogy ősz típus vagyok, és nekik hála volt is pár -számomra hordhatatlan-nude rúzsom abban az időben, amikor még nem erősítettek meg a saját megérzéseimben. De sok tél típusú hölgyet is előszeretettel melegítenek fel egy kis kellemes bronzos arcpírral, vagy egy téglaszínű rúzzsal- NA NEEEEE!

Remélem a kis bevezető után újragondolod őszségedet, ha kendőzés nélkül nyomta valaki a homlokodra ezt a bélyeget, vagy ha barna szemmel és barna hajjal azt gondoltad, biztosan te is ebbe a típusba tartozol. Természetesen nem kizárt, csupán az esélyek igen alacsonyak.

Annyira ritka típus, hogy amíg tanulóként vettem részt -hónapokon keresztül- a színtanácsadásokon, összesen két ősz típus fordult meg, egy meleg,egy sötét. Azaz nem is volt ott szerencsém a -szerintem- legritkább, lágy őszhöz. Saját praxisom elején izgultam is, hogyan fogom felismerni ezt a típust, de szerencsére a kendők nem hazudnak- persze továbbra sem mondhatom el, hogy errefelé hemzsegnek a lágy őszök, de azért láttam rá példát.

Mindig megragadom az alkalmat és elmondom, mennyire szeretem a saját színeimet…nem is szeretnék cserélni, de annak nagyon örülök, hogy meleg tavaszként pont annyi “őszség” fér bele, amennyi nekem jól esik és tetszik. Ezeket a sorokat egy karamell színű pulóverben írom, hogy csak egy példát említsek. 

Tehát kisebb az esélye mint gondolod annak, hogy ősz legyél. De ha valaki mégis az, akkor egy paradicsom vár ra az üzletekben, sminkes polcokon. Jennifer Lopez, Julia Roberts, Eva Mendes, Eva Longoria, Drew Barrymore és sorolhatnám, rengeteg híresség pont az őszök táborát erősíti, így aztán nem csodálom, hogy ennyi gyönyörű ősz nőt látva ne szeretne mindenki egy kicsit ősz lenni :) Az ősz típus bőrtónusa meleg, kicsit “füstös”, lágy , erős kontrasztoktól mentes az arca, haja színe meleg árnyalatú, lehet szőke is annak ellenére, hogy a sötétség is jellemző az őszök palettájára. Nemesfémben a mélyebb arany és bronz illik hozzá, színei a barna minden árnyalata, rozsda, khaki, mustár, padlizsán, lazac, terrakotta, és ha a klasszikus bézs színt valakinek, akkor pont az őszöknek érdemes választani, a fehér alternatívája pedig az ekrü lesz. Sminkben övék a bronzosító, a nude és téglaszínű rúzsok is, valamint az aranyló szemfestékek, ugyanakkor nem csak ruhában, hanem arcon is kerülendő a fekete viselése. Mivel már sokan próbálták leírni, miben különbözik egy ősz a téltől, én nem vállalkozom most erre a feladatra, aki valóban kíváncsi, annak a legjobb szándékkal a személyes találkozást és a színtanácsadást ajánlom.

Ha ezek után már tényleg a végére járnál mik is a Te színeid, akkor várom jelentkezésedet:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom + 2 =

Adatkezelési tájékoztató

ÁSZF